Street Håndbold - Et spil for alle

Street Håndbold - eller Gadehåndbold er sjovt at se på, men endnu sjovere at være med til. Grib street-håndbolden, mærk energien og dyrk din helt egen stil. Street Handball handler om 'spirit of the game' og er bygget op om en række kærneværdier, der omfatter Åbenhed - Enkelthed - Frihed - Ansvar - Respekt - Sved på panden....til sammen "Spirit of the game".

Street Handball foregår på asfalten; langt fra hallen; ude i byrummet. Hvor der er højt til himlen og plads til at lege med bolden. Missionen er at udfordre sig selv og de andre.

Hvem kan lave det vildeste trick?

 

Street Handball-bolden er grøn - ikke hvid. Den er blød - ikke hård. Og så er den frem for alt let at gribe og kontrollere, og svær at slide i stykker. Derfor kan alle være med til at spille street handball, håndboldspiller eller ej.

Dyrk Street Handball både ude og inde

Street Handball er udviklet til alle slags underlag. Derfor kan du sagtens tage spillet med indendørs. Det vigtigste er at spille håndbold på en legende måde - fri af regler, krav til antal spillere eller alderssammensætning. Glem alt om træner, lærer, pædagog eller dommer. Sæt håndboldspillet fri! 

 

 

Street Håndbold regler

Holdet - Består af 6 spillere, dog kun 4 spillere på banen (man kan også spille med mindre antal spillere).

Der må max. være 1 spiller i målvogterens felt. Første person i feltet er målvogter i hele forsvarspasset.

 

Bolderobring - Bolden kan kun erobres, når den er fri. der må derfor ikke forekomme nogen form for berøring ved bolderobring.

Hvis en angriber løber ind i en forsvarsspiller, der står stille og har fronten mod angriberen, så resulterer det i en "Turn over".

Hvis en forsvarer berører en angriber, så resulterer det i en "Face to face".

 

At spille bolden - Alle personer starter fra samme linje - ca 10 meter fra mål.

Bolden må spilles med hele kroppen, undtagen fødder.

Man må bevæge sig 3 skridt med bolden.

 

Målfeltet - Angriberne må ikke betræde målfeltet med bold, hvilket resulterer i en "Turn over".

Hvis angriberne betræder feltet og drager fordel af det, resulterer det i en "Turn over".

Hvis en forsvarer betræder feltet og drager fordel af det, resulterer det i en "Face to face".

 

Turn over - Modsatte hold får bolden.

 

Face to face - En angriber mod en målmand

 

Spillet skal flyde uden for mange spilstop...!!

Disse regler er grundlæggende for dette spil, men ændre gerne på reglerne, så de passer til jer.
Sørg for at spillet kommer til at ”flyde”, så man ikke hele tiden får spilstop, ved f.eks. et ”lille”
overtrådt, 4 skridt osv..

 

Simple regler - Fairplay - Ingen berøringer - Ingen driblinger - 3 skridt - Målmand med i angrebet - Turn over - Face to face  - Spil til et mål - Spilletid - 15 angreb pr. hold.

 

Banen - Kan kridtes op hvor som helst - på græsset - asfalten i skolegården - P-pladsen, eller i hallen. Det er ikke en betingelse at der er et mål. målet kan tegnes på muren, eller markeres med to trøjer eller en port...kun fantasien sætter grænser.

Banen består af et mål og en baglinje eller en kegle. Ved Turn over skal det angribende hold ud at runde baglinjen (keglen) inden de må angribe. Det forsvarende hold overtager målet. Målfeltet kridtes op efter nedenstående skitse, kan også gøres efter øjemål - husk det er spillet der er det vigtigste.